Bükfürdő
Regisztráció  

Bükfürdő programajánló

Bükfürdő Bük Nyugat-Magyarországon, a Répce folyó menti síkságon, az Alpok lábánál helyezkedik el.

Bükfürdő


Wellness Centrum - Bükfürdő - 1 Bük Nyugat-Magyarországon, a Répce folyó menti síkságon, az Alpok lábánál helyezkedik el. A közel ezer éves település a két világháború között már olyan unikummal büszkélkedett, mint Magyarország első cukorrépamosó berendezése, vagy az üzemeket összekötő föld alatti szállítószalag. A döntően mezőgazdaságból élő bükiek életében az egyedülálló ásványianyag-tartalommal rendelkező gyógyvíz felfedezése hozott változást. Ez a település környékén az 1950-es évek végén végrehajtott olajfúrások nyomán tört felszínre.Az első gyógyvizes medence a 60-as évek elején épült meg, addig az értékes víz a közeli Répce folyóba vezető árokban csordogált. Az úgynevezett "árokfürdőzés" gyorsan népszerű lett a környék lakossága körében. A gyógyfürdő a következő évtizedekben látványosan bővült. Napjainkban egy 13 hektáros parkban elhelyezkedő, minden igényt kielégítő, 26 medencés fürdő- és wellnesskomplexum várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyókat. A fürdő köré természetesen számos szálláshely, panzió, szálloda épült, valamint több tucat étterem, söröző és üzletek sokasága kínálja szolgáltatásait minden árkategóriában. Településünkre évente több százezer látogató érkezik, magyarok és külföldiek vegyesen.

Wellness Centrum - Bükfürdő - 2
A termálvíz gyógyító erejét már az ókoriak is ismerték. Különös gondot fordítottak testi-lelki egészségük megőrzésére. Ma sincs ez másképp, hiszen a legfőbb érték az ember legnagyobb kincse az egészség. Segítünk Önnek abban, hogy a gyógyító büki gyógyvíz jótékony hatásának köszönhetőn panaszai enyhüljenek, megszűnjenek. Ám nem csak akkor várjuk Önt, ha gyógyulni vágyik. Látogasson el hozzánk akkor is, ha kikapcsolódni, felfrissülni, feltöltődni szeretne. Nálunk visszanyerheti testi és lelki harmóniáját.

Mire javasoljuk az itteni gyógyvizet?
Meszesedés
Porckopás
Csontritkulás
Lumbágó
Bechterew-kór
krónikus izületi gyulladás
köszvény
lágyrész reumatizmus
ortopédiai és idegsebészeti műtétek utáni rehabilitáció
nőgyógyászati és urológiai gyulladás
gyomorhurut
fekély betegség
emésztési zavarok

Ellenjavallatok:
szív- és érrendszeri megbetegedések
trombózis
rosszindulatú daganat
tbc
gyulladásos betegségek
terhesség

Bük műemléki örökségei között említhetjük a Szapáry-kastélyt valamint a jelenleg is üzemelő Felsőbüki Nagy Pál Kúriát.

Városias szinten kiépült intézmények, sportcsarnok és művelődési ház egész évben a település méretéhez képest kiemelkedő mértékben és minőségben biztosít kulturális és sportprogramokat, melyek közül kiemelkedik a nyári Büki Ünnepi Napok és a decemberi Sportgála.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.