Gyopárosfürdő
Regisztráció  

Gyopárosfürdő programajánló

Gyopárosfürdő A város, a hajdani legnagyobb magyar falu, ma már Európa - szerte ismert.

Gyopárosfürdő

 

Wellness Centrum - Gyopárosfürdő - 1A város, a hajdani legnagyobb magyar falu, ma már Európa - szerte ismert.
A régi Orosháza és Szentetornya között - ma már belterületen - található a Gyopárosi tó, a város országosan ismert természeti nevezetessége. A tavat már a XVIII. század végi, II. József korabeli térkép is névvel jelöli. Elnevezését valószínűleg a partjain egykor bőven nyíló gyopár virágról kaphatta. Dr. László Elek községi orvos 1869-ben végeztetett vegyelemezése során kiderült, hogy a tó vize gyógyhatású, ezt a későbbi vizsgálatok is megerősítették. Termálvize mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére alkalmas. Az 1930-as években már országosan ismert fürdőhely volt, az "Alföld Gyöngye" néven emlegették. Ma fejlett fiziotherápiás szolgáltatásokkal várja a vendégeket, strandja gyönyörűen parkosított és kiépített, a feszített víztükrű víz-visszaforgatásos versenymedence pedig nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas.


Orosháza határában található a Kardoskúti Fehér - tó, mely a Körös - Maros Nemzeti Park része. A 488 ha szikes vízvilág hazánk egyik legértékesebb madárrezervátuma. A sziki legelőn természetes életkörülmények között él az ősi magyar rackanyáj és a szürkemarha gulya, mely szintén védett.

A közeli Nagytatársánci ősgyep igazi ritkaság: az utolsó jégkorszakot követő felmelegedés növényvilága maradt meg itt, egyedülálló növénytársulásban. A városkörnyéki tanyák ma romantikus szálláshelyek, a fejlődő falusi turizmus lovaglási és vadászati lehetőségeket kínál.

Wellness Centrum - Gyopárosfürdő - 2
Az évszázados hagyományokra visszatekintő Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdő mai állapotát tekintve kellemes és vonzó üdülőhely, melynek minőségi szolgáltatásaival elsődleges céljai az egészségmegóvás, egészségjavítás és természetesen a szórakoztatás.

A fürdő és üdülőövezete, városközponttól való kis távolságával, a csendes és nyugodt környezetével, a gyógyvízre épülő hagyományos gyógyászatával, a szolgáltatások egyre szélesedő körével, a gyógyulni, a testi-szellemi kikapcsolódásra és a felhőtlen szórakozásra vágyók számára egyaránt ideális feltételeket biztosít.

Gyopárosi-tó csónakázásra, vízbiciklizésre alkalmas vízfelülete mellett, nyitott és zárt gyógy- és termálvizes medencék, úszómedence, tanmedence, kültéri temperál vizes, feszített víztükrű élménymedence és gyermek élménymedence is szolgálják a vendégek igényeit.
Az üdülővendégek számára a fürdő területén lehetőség nyílik tenisz, strandröplabda, strandfoci sportok űzésére.

Élményfürdő
A 2004 májusában megnyitott, több mint 6000 négyzetméter alapterületen elhelyezkedő élményfürdő az év minden napján nyitva tartó komplexum. 3 kültéri és 4 beltéri vízforgatásos medencével, 2 db óriáscsúszdával, vízi élményelemekkel (nyakzuhany, gomba, vízisün, fekvő masszázs, sodrófolyosó, buzgár, gejzír?), fitness teremmel, konferenciateremmel, drinkbárakkal, étteremmel várja a kedves vendégeket.

Wellness Centrum - Gyopárosfürdő - 3
A gyopárosi élményfürdő egyik különleges helyisége a szaunapark, ahol 8 kabinban 6 fajta különböző szaunatípussal állnak vendégeik rendelkezésére. A pihenésre és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas szaunázást merülőmedencével, jacuzzival, és a hangulatus Szauna bár meglátogatásával szakíthatja meg az idelátogató.

Gyógyászat
A gyógyfürdőzők részére az egész évben nyitva tartó kültéri termálmedence, a fedett gyógymedence és a szintén gyógyvizes, két darab tornamedence biztosított. A fürdő gyógy- és termálvizes medencéit, 40-50 fok hőmérsékletű vízzel jelenleg két mélyfúrású kút táplálja.

Az Orosháza-Gyopárosi Gyógy-, Strand- és Élményfürdő önálló, magas színvonalú gyógyászati részleggel, képzett szakemberekkel rendelkezik. A Fiziko- és Balneoterápiás Központ korszerű gyógyászati berendezésekkel és hatékony gyógyászati eljárásokkal várja az idelátogatókat, gyógyulni vágyókat. A szakorvosok a beteg állapotától és a betegség típusától függően egyénre szabott, komplex gyógyellátást biztosítanak. A gyopárosi gyógykúra ajánlott időtartama 2-3 hét, melynek során a gyopárosi gyógyvíz természet adta hatását fokozzák különböző gyógyászati ellátásokkal, illetve korszerű természetgyógyászati módszerekkel.

Javallatok:
A gyopárosi gyógyvíz nátriumot, kalcium- karbonátot, vasat, jódot, meszet és különféle ásványi sókat tartalmaz, amellyel többek között mozgásszervi bántalmakra, nőgyógyászati problémákra és egyes bőrbetegségekre is kiváló hatású.
A gyopárosi gyógyvíz speciális összetételének köszönhetően a fürdőkúra reumás betegségek, izületi gyulladások, izom-, ín-, és ideggyulladások kezelésére kiválóan alkalmas. Sikeresen alkalmazható továbbá rándulások, ficamok, törések utáni gyógykezelésben, a sérült funkciók helyreállításában.

A kellemes és jó hangulatú kikapcsolódás biztosítása érdekében a gyógyfürdő vendégei számára kezelések közben, illetve után, uszoda, élményfürdő és szauna-park, szolárium, pedikűr-manikűr, fodrászat és egyéb vendéglátó egységek állnak rendelkezésre.

A parkos kialakítású fürdőben, a gyógykezelés időtartama alatt további kellemes kikapcsolódásra nyílik lehetősége a vendégeknek, akár a fürdő szolgáltatásai, akár Orosháza, vagy a kistérség területén fellelhető természeti és kulturális értékeinek megtekintése révén.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.