Hajdúszoboszló
Regisztráció  

Hajdúszoboszló programajánló

Hajdúszoboszló Hajdúszoboszló immár nyolc évtizede a mélyből feltörő, gyógyító hatású vizéről híres. Határon innen és túlról is érkeznek évről-évre a pihenni, kikapcsolódni, gyógyulni vágyó turisták ezrei.

Hajdúszoboszló


Wellness Centrum - Hajdúszoboszló - 1 Hajdúszoboszló immár nyolc évtizede a mélyből feltörő, gyógyító hatású vizéről híres.
Határon innen és túlról is érkeznek évről-évre a pihenni, kikapcsolódni, gyógyulni vágyó turisták ezrei.
A város méltán érdemelte ki a megtisztelő "Reumások Mekkája", "A természet patikája", "A strandolók paradicsoma" jelzőket.A Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő ma már Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, ahol valamennyi generáció megtalálja neki megfelelő szolgáltatást.

A 30 hektáros parkban elterülő strand minden évben május 1.-től szeptember 30.-ig tart nyitva. 13 medencéje kivétel nélkül nagy népszerűségnek örvend, melyek közül minden korosztály kedvére választhat. A strand legnagyobb szenzációja a "mediterrán tengerpart", mely Közép-Európa legnagyobb épített strandmedencéje. A mediterrán hangulatról a fövenyes part, kalózhajó, világítótorony és pálmafasor gondoskodnak.

A strand területén belül található az Aquapark, ahova külön belépő megvásárlásával lehet belépni. Csúszdaparkunkban 12 éven felüli látogatóinknak 9-féle óriás csúszdát ajánlunk (négypályás versenycsúszda, kamikáze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyam, óriás csúszda, Niagara, big hole, twister), melyek összhossza meghaladja az egy kilométert. A 10 éven aluli gyermekek mini csúszdát, vízi várat és sodró folyót vehetnek igénybe, 10 éves kortól pedig szülői nyilatkozattal kipróbálhatják az óriás csúszdákat is. A kísérőknek kedvezményes árú karszalagokat biztosítunk.

A fedett gyógyfürdő egész évben 7 órától 19 óráig tart nyitva.
Valamennyi gyógyvizes medencében a víz összetétele azonos, csak a víz hőmérséklete különböző. Barnás színét magas jód- és egyéb ásványi anyag tartalma kölcsönzi a"folyékony aranynak". Ajánlott tartózkodási idő a gyógyvizes medencékben: 20 perc. A fürdés naponta többször megismételhető, egyénileg szabályozott szünetekkel.
Gyógyfürdőnkben orvosi beutalóval igénybe vehetők a TB által támogatott kezelések.

Ellenőrzött és minősített gyógyvizünkre alapozva több mint 40 féle kezelés az alábbi betegségekre fejt ki gyógyító hatást:
idült ízületi gyulladások,
degeneratív ízületi elváltozások,
a gerinc idült gyulladásos megbetegedései,
idült idegfájdalmak, ideggyulladások,
Heine-Medin kór utáni utókezelés,
agyvérzés, agyműtét, vagy más okból kialakult bénulások utókezelése
idült izomfájdalmak,
sport- és más sérülések utókezelése,
csonttörések,
érszűkületek egyes formái,
idült nőgyógyászati megbetegedések,
meddőség,
idült bőrbetegségek

Nem javasolt a fürdőzés a következő esetekben:
heveny gyulladásos megbetegedés,
rosszindulatú daganatos, rákos megbetegedés,
keringési elégtelenség,
súlyos vérnyomás-emelkedés,
gümőkór, súlyos központi idegrendszeri megbetegedés,
fertőző betegség, undort keltő bőrbetegség,
terhesség.

Az egész évben nyitva tartó Árpád fedett uszodában 50 méteres, 8 pályás versenymedence, tanmedence, gyógyvizes pihenő medencék, szauna, álló szolárium, frissítő masszázs és kondicionáló terem áll a vendégek rendelkezésére.
A Hungarospa Zrt. terméke a Pávai Vajna természetes ásványvíz. A szoboszlói ásványvizet 1994 óta palackozzák a fürdő saját palackozóüzemében.
Dr. Rigó János professzor, az Országos Dietetikai Intézet igazgató főorvosának tanúsítványa szerint: "Az alacsony sótartalmú, hidrogénkarbonátos, széndioxiddal dúsított ásványvíz ivókúrára, elsősorban emésztőszervi megbetegedések: savtúltengés, hurut- és fekélybetegség esetén a savtermelést csökkentő, illetőleg közömbösítő hatása miatt előnyös". Az ásványvízben literenként 3,5-4,0 g bór mellett 1,5 mg fluorid található. Így azon vizek közé tartozik, melyek megfelelően fogyasztva kedvezők lehetnek a csontritkulás elleni küzdelemben.
A Hajdú ásványvíz 1996-tól címkéjén a gyógyvíz feltárójának, Pávai Vajnának nevét és portréját viseli. A 2004-es fejlesztés következtében új automata palackozógépsort, palackfúvót vásároltak, s a 200 négyzetméteres üzemet több mint ezer négyzetméteresre gyarapították.
A Pávai Vajna ásványvizet szigorú minőségi követelményeknek megfelelve palackozzák. 2006 óta már kapható enyhe változatban is.

Séta a fürdőnegyedtől a városközpontig
Induljunk városnéző sétára az autóbusz-állomás szomszédságától, ahol a fürdőpark szélén virágos, idilli környezetben áll Pávai Vajna Ferencnek, a gyógyvíz megtalálójának mellszobra!
Innen vonzza a tekintetet a Gyógyfürdő megújult épületének pazar külsejű homlokzata. A strand impozáns bejáratánál meg kell állni egy órára, hogy a sok látnivaló élményként maradjon meg a lelkünkben.

Wellness Centrum - Hajdúszoboszló - 2
Az első nevezetesség a Rácz Zoltán építész által emelt Harangház, ahol Oborzil Editnek, a városunkban született iparművésznek és férjének, Jeney Tibornak a különleges haranggyűjtemény-adománya nézhető meg. A művészi kivitelű mintegy félszáz harang különleges alumínium ötvözetből készült. A "békeharangok" a zengő-csengő hangzásukat a köpenyükbe hasított különböző réseknek köszönhetik. A világszabadalomként jegyzett műalkotások szépségeit növelik a környezetükben kialakított folyócskák, a kis tó, a sziklakert, a magyarság történelmével, mondavilágával kapcsolatos jelképek (pl. turulmadár, életfa, csodaszarvas) és a fából faragott totemoszlopok.
Miután meghallgattuk a harangjátékot, frissítsen fel bennünket a szökőkút vizének csobogása! Aztán járjuk körbe a domborművekkel díszített történelmi emlékoszlopot, amit 1975-ben településünk első írásos említésének 900. évfordulójára állítottak! A dombormű egy részlete Bocskait és hajdúit ábrázolja.

Wellness Centrum - Hajdúszoboszló - 3
Elindulván a város felé, balról kortyoljunk egyet a "szerelem kútjából", majd jobbról vessünk egy pillantást Szabó László szoboszlói születésű, európai hírű szobrászművésznek "A növekedés szimbóluma" című modern szobrára!

A Szilfákalja úton gyorsan az eleven színezéssel megfiatalított kultúrházhoz érünk, amit jobbról körbeölel a 2001 szeptemberében felavatott millenniumi szoborpark. Itt jelenleg két műalkotásban gyönyörködhetünk, Szabó László "Repülő halak" és Győri László "Kútfők" című alkotásában. Ez a park évről évre új alkotással bővül majd.
A tágas főtéren az első látnivaló a II. világháborús emlékmű. Aztán a Bástya presszó előtt álló Bocskai-lovasszobor következik.
A Kálvin tér sarkán áll a XV. századi alapokra épült református templom.
A templomkertben látható Gönczy Pálnak, az újabb kori magyar pedagógia reformerének (1817-1892) bronz mellszobra, majd pár lépésnyire az első világháborús emlékmű.
A templom mellett húzódó erődmaradvány a város legbecsesebb műemléke.
A Hősök teréről nyíló Bocskai utcán a katolikus templom közelében négy múzeum reprezentálja, hogy ez a város őrzi a múlt és jelen kulturális értékeit. A helytörténeti és a hajdúsági népművészeti múzeum, valamint egy képtár, ahol Miskolczi László festőművész és Cseh Gusztáv grafikus állandó tárlata mellett rendszeresen vannak időszaki kiállítások.
A legújabb létesítmény ebben az utcában a Hajdúszoboszlói Nemzetközi Modern Múzeum, amely nemcsak a XX. század szellemi értékeit gyűjti össze és állítja ki, hanem a kortárs művészet gyűjtője és patronálója is. Ennek a tágas kertje szintén szoborpark. Tucatnyi izgalmas kompozíció hökkenti meg vagy bűvöli itt el a látogatókat.
Ha teszünk egy kitérőt a Gönczy Pál utcán, miután elhaladtunk a város legpatinásabb iskolája mellett, álljunk meg egy főhajtás erejéig a szakközépiskola és kollégium parkjánál, ahol az a komor emlékmű áll, amelyet egy XVII. századi török bosszúhadjárat hősi halált halt hajdúinak emlékére emeltek!

Wellness Centrum - Hajdúszoboszló - 4
A közelben áll és kívül-belül megtekinthető a régi parasztházat idéző Fazekas-múzeum, ahol a híres nádudvari fekete kerámia itt élő és alkotó egyik népművészének szép munkái nézhetők és vásárolható meg.
Megszemlélni való történelmi és néprajzi emlék - pl. a Csanády-ház, Czeglédy-ház - még bőven akad a városban.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.