Sárvár
Regisztráció  

Sárvár programajánló

Sárvár Sárvár, a nyugat-magyarországi régió dinamikusan fejlődő, tizenhatezer lakosú kisvárosa. Nemcsak a világhálón, hanem a valóságban is érdemes meglátogatni ezt a Vas megyében található Rába-völgyi települést.

Sárvár


Wellness Centrum - Sárvár - 1

 

 

 

 

 

 

 

Sárvár, a nyugat-magyarországi régió dinamikusan fejlődő, tizenhatezer lakosú kisvárosa. Nemcsak a világhálón, hanem a valóságban is érdemes meglátogatni ezt a Vas megyében található Rába-völgyi települést.
Sokarcú és sokszínű, gazdag múlttal rendelkező város a miénk. Több mint ezer esztendős történelme során számos kézzelfogható és a kultúra által megőrzött értéket halmoztak fel itt elődeink. Biztos és széles alapokra állíthatjuk fel a jövő pilléreit, a gyorsan fejlődő ipart, s a gyógyturizmust.Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő
Hazánk fürdői között igazi gyöngyszem a 2002-ben megnyitott sárvári fürdő, díjaink, elismeréseink önmagukért beszélnek. Az egyedülálló kínálatnak, valamint a szolgáltatás kiemelkedően magas színvonalának elismeréseként a fürdő 2004-ben Wellness Center kategóriában, 2005-ben pedig Wellness Medicina kategóriában nyerte el a Magyar Wellness Társaság Nívódíját.

Az Európai Királyi Fürdők Szövetsége 2004-ben Sárvárt is tagjai közé választotta. Ebben a megtiszteltetésben ez idáig mindössze 10 európai fürdőváros részesülhetett, nyolc különböző országból. A szövetség tagjai közé kizárólag olyan fürdővárosokat vesznek fel, melyek királyi kötődése igazolható, valamint kiemelkedően magas színvonalú fürdőt és szállodát üzemeltet.
2007 áprilisában fürdőnk elnyerte az EUROPESPA-med minőségi díjat. Valójában a díj egy minőségi elismerés, melyet előre meghatározott feltételek teljesülése esetén az Európai Fürdőszövetség ad ki. Az az intézmény, aki ezt megszerzi, teljesítette az Európai Fürdőszövetség normáit a kúrajellegű infrastruktúrára, higiéniára és a vendég biztonságára vonatkozóan. Fürdőnk a megmérettetésen a 6. legjobb eredményt érte el egész Európában, és Magyarországon elsőként kapta meg a díjat.
Így az idelátogató vendégek mindig biztosak lehetnek abban, hogy az igénybe vett szolgáltatások megfelelnek a minőségi előírásoknak.

A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor, és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Évtizedek óta ismert a gyógyvíz nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.

A 43°C-os alkáli- hidrogénkarbonátos termálvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra, izomlazító fürdésre

Javallatok:
Krónikus, degeneratív gerinc és izületi betegségek
Gyulladásos mozgásszervi betegségek krónikus fázisai
Lágyrész reumatizmus
Izomgörcsök oldása
Izomzúzódások, izületi rándulások
Sportsérülések balesetek utókezelése
Ideggyógyászati betegségek ill. idegsebészeti műtétek utáni állapotok
Ortopédiai, reumasebészeti műtéteket követő utókezelések
Krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek, meddőség egyes fajtái
Változáskori tünetcsoport
Krónikus légzőszervi betegségek
Utókezelés a légutak heveny gyulladása után
Asthma bronchiale

Ellenjavallatok:
Súlyos szív-, keringési- és légzési elégtelenség
Inkontinencia
Lázas, fertőző betegség
Rosszindulatú daganatos megbetegedés
Akut gyulladásos betegségek
Tuberkulózis
Trombózis, súlyos visszérbetegség
Terhesség

Wellness Centrum - Sárvár - 2
Városnéző séta
Nádasdy-vár épületegyüttese nemcsak a történeti szempontból meghatározó eleme a városnak. A Sárvár szívében magasodó, legtöbbet kaputornyával és a várárkot átívelő boltíves hídjával ábrázolt várkastély a nemzeti örökség része. Otthont ad a Nádasdy Ferenc Múzeumnak és betölti a város művelődési és kulturális központjának szerepét.
A városnézést célszerű itt kezdeni, a későbbiek során a vár pompás tájékozódási pontként is szolgál.
A vörös téglából rakott hídon áthaladva érünk a várba. A kapubejáró boltíves előcsarnokában található a múzeum bejárata. A lépcsőkön túljutva máris elénk tárul a vár díszterme, a hazai barokk egyik legimpozánsabb belső tere. Az oldalfalak freskóin ószövetségi jelenetek, a mennyezeten pedig csataképek láthatók. A múzeum helyiségeiben tematikus kiállítások (történeti, nyomda- és térképtörténeti, iparművészeti) nyertek elhelyezést. Az egyre bővülő huszárgyűjtemény és kiállítás nemzetközi jelentőségű.
A szabálytalan, ötszögű zárt belső udvarról közelíthető meg a városi könyvtár és a művelődési központ. Az épületben működő Galeria Arcis időszaki tárlatain rangos hazai és külföldi képző- és iparművészek alkotásai láthatók.
A Nádasdy-várral szemben található a múlt század első harmadában klasszicista stílusban épült evangélikus templom.

Wellness Centrum - Sárvár - 3
A templomtól a város főterére jutunk, a városháza épületének ezen oldalán, több mint húsz kisebb harang található kedves térzenét szolgáltatva. A tér közepén játékos szökőkút áll, mely a város és a vizek szoros kapcsolatát idézi.
A tér meghatározó épülete a Szent László plébánia templom. A mögötte álló kétszintes óvodaépület két dologról is híres, itt tanított Gárdonyi Géza, és itt működött a Nádasdy-féle iskola.
A várból jobbra indulva a várárok helyén kialakított park évszázados platánjai kísérik a járókelőt a vár szomszédságában lévő Arborétum bejáratához. A nagy múltra tekintő növénykert utcai frontja nem árulkodik a közel tízhektáros természetvédelmi területről. A száznál is több különleges fajta megismerése órákig tartó kikapcsolódást jelent a látogatóknak. A Gyöngyös - patakból táplált mesterséges tavak és a sétányok melletti szobrok teszik élmény gazdaggá a kertészkertben tett kirándulást.
A város idegenforgalmi jelentőségének megfelelő programokkal várja Sárvárra a látogatókat. A rendezvények jelentős részének a Nádasdy-vár belső udvara ad helyet. Itt tartják a másfél évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi folklórfesztivált. A közel egy hétig zajló programok tetőpontja, az augusztus 20-i gálaműsor leglátványosabb mozzanata, a résztvevők karneváli hangulatot idéző jelmezes felvonulása a belváros utcáin.
Szintúgy a várhoz kötődnek a rendszeresen megtartott nemzetközi fúvósfesztiválok, a nemzetközi huszártalálkozók, valamint a Tinódi Sebestyén szellemét idéző énekelt vers-dal találkozók, a Históriás Napok.
Az évad zárásaként pedig a késő ősszel zajló Simon-Júdás vásár érdemel említést félezer árusító sátrával és hatalmas vásári forgatagával.
Az időjárástól függően nagyszerű felüdülést nyújthat a Csónakázó-tó és a Vadkert környéke, ahol a horgászattól a lovaglásig sokféle sport űzhető.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.