Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A zenére végzett folyamatos mozgásgyakorlatokkal megdolgoztatjuk a test minden izomcsoportját. Rendszeres aerobic edzés javítja az erőnlétet és erősíti a szívet. A step aerobik egy lépcsőfok igénybevételével történő dinamikus mozgás, amely zsírégető és izomfejlesztő hatású.

Gyümölcssavas hidratáló és ránctalanító kezelés, mely finomabbá teszi a pórusokat és halványítja a pigmentfoltokat is.

A hagyományos kínai orvostudományból ered, és a masszázs enyhe formája. Az akupunktúrához hasonlóan a test meghatározott pontjainak stimulálása útján enyhíti a panaszokat, melyet a masszőr ujjaival végez. Alkalmazható fejfájás és fáradtság enyhítésére, továbbá a blokádok megszüntetésére.

Különösen stresszben, legyengült immunrendszerrel élők számára ajánlott. A masszázs az akupresszúrás pontokon keresztül megszünteti az energiablokádokat, melynek következtétben betegségek fejlődhetnek ki. Az akupresszúrás masszázs után visszaáll az egyenletes energiakeringés.

A terápia alapelve szerint az emberi test több mint száz meridiánponttal rendelkezik. A meridiánokon keresztül tűszúrásokkal bizonyos testtájak és szervek pozitívan befolyásolhatók és stimulálhatók. A megfelelő pontokon leheletvékony fémtűket szúrnak a bőr különböző mélységű rétegeibe. Ajánlott többek között krónikus ízületi és keringési panaszok kezelésére, valamint a káros szenvedélyek elhagyásához, igénybevétele előtt azonban orvosi konzultáció ajánlott.

A zsírpárnáktól való megszabadulást segíti elő. A masszőr erőteljes mozdulatokkal összetöri a zsírsejteket egy zsírégető krém használatával, ami növeli az alakformáló hatást.

Lényege, hogy testünket megtanuljuk tudatos ellenőrzés alatt tartani, ezzel elkerülve a helytelen testtartást. Az izmok, a nyak, a váll ellazítására összpontosít annak érdekében, hogy a gerincet a lehető legkisebb terhelés érje.

Különböző algafajtákból készült meleg pépet visznek fel a testre, és rövid ideig hagyják, hogy hasson. Az algapakolás gyakran a Thalassoterápia részét képzi, és a magas ásványianyag-koncentrációnak köszönhetően elősegíti a bőr szerkezetének javítását, valamint az anyagcsere felélénkülését. Az algafajták közül néhánynak antibakteriális, néhánynak pedig antireumatikus hatása van.

Vízben, utasítás és gyakran zene kíséretében végzett gimnasztika, amely rendkívül ízület- és gerinckímélő, azonban a víznyomás ellen kifejtendő ellenállás miatt edzés- és masszázsjellege is van. Az ízület betegek számára is ajánlott.

A különböző hőmérsékletű kamrák levegőjét gyakra különböző illóolajokkal illatosítják. Az illóolajak kifejtett hatásuk szerint felfrissíthetnek vagy relaxálhatnak.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.