Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

Vízben jól oldódó, hőérzékeny vitamin. Biológiai szerepét tekintve a szénhidrát anyagcsere folyamataiban játszik szerepet, mint koenzim. Éppen ezért szükségletének mértéke összefügg a szénhidrátbevitellel. Rendszeres alkoholfogyasztás esetén megnövekszik a tiaminszükséglet. Túlzott bevitele toxikus tüneteket okoz. Megtalálható a májban, teljeskiőrlésű lisztben, hüvelyesekben, élesztőben. Felnőttek számára naponta legalább 1 mg tiamin bevitele ajánlott.

Koenzim. Az emberi bélflóra is termel riboflavint, ezért nem jellemző hiánya, kivéve hosszan tartó antibiotikum kezelést követően, ami elpusztíthatja a bélbolyhokat. Fő forrásai a máj, a tej és a tejtermékek, a tojás és a hüvelyesek. Napi ajánlott bevitele: 1,5 mg

Koenzim. Részt vesz a zsíranyagcserében, és az aminosav anyagcserében, ezáltal szükséglete arányos a fehérjebevitellel. Ha bevitele meghaladja az ajánlott mennyiséget, azaz a 2 mg/nap mennyiséget, toxikus tüneteket válthat ki. B6-vitamin forrás a hús, a tejtermékek, az élesztő, a hüvelyesek, illetve kisebb mértékben a tojás és a tej is tartalmazza.

A virágok rezgéseit használja fel. A test sejtjeinek rezgései alkotják a bennünket körülvevő aurát. Ha a sejtek egymással összhangban rezgnek, egészségesek vagyunk, ha azonban nem, akkor megbetegszünk. Az orvos a beteg állapotának megfelelő keverék segítségét kúraszerűen a lelki és szellemi túlterheltség testi tünetei kezelésére alkalmazza ezt a terápiát.

gyógyfürdő- és ivókúrák, iszapkezelések.

A biorezonancia- terápia azt a felfedezést használja fel, hogy az emberi testet egy nagyon gyenge, de mérhető elektromágneses mező hatja át és veszi körül. Betegségek esetén az elektromágneses mező harmonikus hullámzása diszharmonikussá válik. Elektródok segítségével ezeket a hullámokat egy kábelen keresztül egy mérőműszeres terápiaeszközbe vezetik, amely segítségével pl. fel lehet térképezni az akupuntúrapontokat. Az ezt követő terápia keretében megpróbálják visszajuttatni a harmonikus energiákat a tesbe, a diszharmonikus hullámokat pedig visszafordítva törlik a testből.

A 40-60 °C-os hőmérséklet kellemes klímát teremt, amely nem megterhelő a test számára, mialatt a levegő páratartalma 40-60%-os, gyakran különböző éterikus esszenciákkal vegyítik. A különböző színjátékok lazítóan vagy élénkítően hatnak.

Más néven H-vitamin vagy B7-vitamin, amelynek fontos szerepe van a szénhidrát-és zsíranyagcserében. Kéntartalmú vitamin. Koenzimként vesz részt a zsír-, szénhidrát-, és az aminosav anyagcserében. Az emberi bélflóra is termel biotint. Vegyes táplálkozás esetén bevitele 10-50 mikrogramm között van, ez a mennyiség fedezi a napi szükségletet. A tojásfehérjében található avidin és a biotin egy felszívódásra alkalmatlan komplexet képeznek, ezért előfordulhat, hogy ha a fehérjebevitel 30°-át tojásfehérjével fedezzük, hiánytünetek fejlődhetnek ki. A paradicsomban, tojássárgájában, élesztőben, májban, karfiolban, dióban is megtalálható.

A módszer egy kompressziós kötési technikát takar. A testet méregtelenítő anyagokkal átitatott vászonba tekerik be. Relaxáló, méregtelenítő, karcsúsító, feszesítő kezelés.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.