Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

Táplálkozási szempontból a D2 vitamin a jelentős, melynek provitaminja növényi élelmiszerekben található. Biológiai szempontból viszont a D3 vitamint kell megemlítenünk, amely a bőrben keletkezik előanyagaiból, napsugárzás hatására. Az állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak D3 vitamint, illetve annak előanyagát is. Meg kell említenünk, hogy a fiatalok bőrében a D-vitamin átalakulás kétszer olyan intenzív, mint az idősebbek esetében. A D-vitamin elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását, és közvetlenül befolyásolja a csontképződést. Hiánya kisgyermekkorban angolkórt idéz elő, felnőttek esetében csontgyulladást okoz. Túladagolása toxikus tünetekkel jár, illetve vesekőképződés, és a lágy szövetek elmeszesedésének a veszélye is fennáll. Szervezetünkbe kerülő egyes idegen anyagok, mint például az ólom, és egyes gyógyszerek szedése növeli a D-vitamin szükségletet. A felnőtte D-vitamin szükséglete kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással fedezhető. Megtalálható tejben, tejtermékekben, tojássárgájában, májban, halmájolajokban. Ezen kívül léteznek D-vitaminnal dúsított élelmiszerek is, mint például az egyes margarinok. A csomagoláson minden esetben feltüntetik ezt az információt. Napi ajánlott bevitele: 5-10 mikrogramm

A puha kefével vagy háncskesztyűvel végzett masszázs felfrissít, eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal a bőr sima és fiatalos lesz. Élénkíti a vérkeringést a szövetekben, vérbőséget okoz az adott területen és javítja az anyagcserét.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.