Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A túlsúly, a stressz és hirtelen megerőltetés gerincproblémákat is okozhat, ezen elváltozásokat lassan végzett gyakorlatokkal kezelik. Ebben kiemelt szerepet játszik a hasizmok és a hátizmok erősítése.

Hőmérséklete 50-55 °C, páratartalma 70-100%. Használatával kezelhető az asztma, a reuma, a rekedtség, az izomfájdalmak és egyes keringési zavarok. A meleg hatására a pórusok kitágulnak, kitisztulnak, így a bőr nedvességgel telik meg. További hatása, hogy lazít, felfrissít.

Kinderbecken

A kezelendő bőrfelületet gyógyszertartalmú kenőccsel bekenik, erre egy nedves, majd egy száraz lepedőt, a végén pedig egy takarót tekernek rá. A meleg hatására javul a vérellátás, ezáltal pedig a gyógyító anyagok könnyebben felszívódnak. Különösen hatásos a reumás panaszok, az ízületek megbetegedéseinek kezelésére.

Célja a problémás testrész vérellátásának javítása. Segít a tartási zavarokkal küszködőknek, fejlődési rendellenességnél és a betegségek, balesetek utáni regenerálódásnál. Speciális fogásokkal kilazítják a görcsös izmokat, ezzel is elősegítik a fájdalmak enyhítését. A masszírozáshoz használt olaj fokozza a fájdalomcsillapítást és elősegíti a mozgásképesség visszaállítását.

A fürdővízhez gyógynövényes forrázatot, főzetet vagy illóolajat kevernek, ami által a gyógynövények nyugtató, lazító vagy élénkítő hatást fejtenek ki. Salaktalanít és serkenti a vérkeringést valamint a légúti megbetegedések tüneteit is hatékonyan enyhíti.

Célja a mozgás, a vérkeringés, a légzés, az idegműködés helyreállítása, javítása. Módszerei a lazítás, erősítés, és a koordináció javítása.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.