Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

Mélymeleg kezelés, mely regenerálja az izmokat, a bőrt és a szöveteket. Alacsonyabb, 35-55 °C-os hőmérséklete miatt kevésbé terheli a szervezetet a finn szaunánál. Nem a levegőt, hanem a testet melegíti fel, az infravörös sugár behatol a bőrfelszín alá, ahol fellazulnak a salak- és méreganyagok és kikerülnek a szervezetből. Alkalmas méregtelenítésre, súlycsökkentésre, fájdalomcsillapításra, bőrtisztításra, valamint a narancsbőr eltüntetésére.

Elsősorban idült légúti megbetegedések kezelésére használják. Egy különleges eszköz segítségével porlasztott gyógyvizet vagy gyógyszeroldatot juttatnak a légzőszervbe. A sós és jódos víz inhalációja a váladékok kiürítését segítik elő, míg a kalciumtartalmú vizek gyulladáscsökkentő hatásúak.

Egy zárt kabinban ózon és széndioxid-gőz keverékével veszik körül az emberi testet (a fej kihagyásával), a keringési rendszerre kiváló hatással van, a teljes idegrendszerre nyugtatóan hat.

Különböző gyógyszerek, gyógyhatású anyagok bejuttatása a bőrön keresztül a károsodott, beteg testrészekre galvánáram segítségével. A kezelés hatása lehet helyi és általános: izomfájdalmak, túlerőltetés, izületi gyulladások enyhítésére, gyorsítja a vérömlenyek felszívódását, puhítja a hegesedéseket.

Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregteleníti a bőrt és a szervezetet, fokozza a vérkeringést, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. A bőrt továbbá regenerálja és feszessé teszi. Gyakran kevernek hozzá más anyagokat, például parafint, ezt a kezelést parafangonak nevezik.

Egy hideg, nedves lepedőt csavarnak a test köré, ami alatt speciális, előmelegített palackok vannak, erre még dunyha és takaró kerül. A kezelés kb. 2 órás időtartama alatt a testhőmérséklet 1-2 °C-kal emelkedik, ami fokozza a máj egyes funkcióit és anyagcsere növekedést eredményez, ezáltal segítve elő a súlycsökkenést, fejleszti a test ellenálló képességét, erősödik az immunrendszer, a test salaktalanítani kezd.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.