Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A pajzsmirigy-hormonok termelődése szempontjából fontos mikroelem. Nélkülözhetetlen a magzat méhen belüli fejlődéséhez. Hiánya a pajzsmirigy működés zavarához (golyva) vezet. Az ivóvízben megtalálható jód mennyisége mindig egy adott ország földrajzi adottságától függ, hogy a talaj tartalmaz e megfelelő mennyiségű jódot. Magyarország területe ebből a szempontból kedvezőtlen, ezért javasolt tengeri halak, illetve jódozott konyhasó fogyasztása.

A régi indiai filozófia része, testünk teljes körű ismeretén alapul, s a test, a lélek és a szellem közötti egyensúly elérésére törekszik. A bizonyos testrészekre irányuló összpontosítás egyrészt a különböző testtartási hibák, ízületi fájdalmak vagy belső szervek célzott gyógyítására szolgál, másrészt elősegíti a belső nyugalom és kiegyensúlyozottság megteremtését. A jóga elemei a testhelyzet- és nyújtógyakorlatok valamint a légzés- és meditációgyakorlatok, amelyek pozitív hatással vannak a szervek működésére és a vérnyomásra, aminek következtében emelkedik a vér oxigénszintje. A gyakorlatok végzése csak szakértői irányítás mellett ajánlott. Jógázás során edződik a test, emellett azonban el is lazul, ezért végzése alvási zavarok, fejfájás és pszichoszomatikus megbetegedések kezelésére is ajánlott.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.