Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A kezelés alapját a kb. 50 °C-ra felhevített sima, kerekre csiszolt lávakövek képzik, amelyekből 40-et a test különböző energiaközpontjain helyeznek el. A forró kövek mellett néhány jéghidegre hűtött márványkő is bevetésre kerül. A meleg-hideg inger által kiváltott stimuláció hasonlóképpen működik, minta Kneipp-kúra. A La Stone-kezelés izomlazító hatással jár, amelyet tovább fokoznak az intenzív masszázsfogások. A jó közérzetről az előzőleg a test felületén elosztott illatos olajak, valamint halk zene gondoskodik.

A szauna, izzasztókamra száraz, 55- 65 °C-os formáját takarja. Az intenzív izzadás során a méreganyagok eltávoznak a testből. Felélénkül a véráramlás, felgyorsul az anyagcsere nyomán hátramaradó salakanyag lebontása. A rendszeres izzadás elősegíti ezen felül a stressz folyamatos feloldását. Serkenti a szív működését és szabályozza a vérnyomást, amelynek eredménye a frissesség érzete és a mély testi és lelki ellazulás. Ajánlott tartózkodási idő:15-20 perc.

Elve, hogy a lábfejen és főként a talpon elhelyezkedő akupresszúra-pontokon keresztül a velük összeköttetésben álló szervek és testtájak stimulálhatók és pozitívan befolyásolhatók. Leginkább a lábfejen található, nyomásra érzékeny pontok árulkodnak szervi rendellenességekről. A reflexzóna-masszázs elsősorban a test öngyógyító erejét hivatott aktiválni, ám lazító és élénkítő hatása is van.

A városokban beszívott mérgező anyagokkal teli levegőn keresztül a szervezetünkben marad a méreganyagok egy része, ennek következménye lehet a rossz közérzet, a fejfájás. A légzésterápiával a tüdő térfogata, kapacitása növelhető, működése javítható, ez pedig segíti az optimális anyagcserét , a jobb közérzet elérését. A légzésterápiát tanfolyamokon sajátíthatjuk el.

A fényterápia egyik speciális formája, javítja a sejtek oxigénellátását, az erek újraképződését, az ellenanyag termelést, a vérkeringést. A kezelés lényege, hogy a szakember nagy energiájú fényt kis helyre irányít, ezáltal elősegíti a sebek begyógyulását, csökkenti a fájdalmat, a gyulladásokat és az izomgörcsöket. A bőrgyógyászatban pattanásos bőr kezelésére, herpeszek, gyulladások, fekélyek, ekcéma, hajhullás és hegek gyógyítására alkalmazzák, valamint végleges szőrtelenítésben és ránctalanításban is rendkívül hatásos.

Sok nőnek szervi egészsége ellenére sem teljesül a gyermek utáni vágya. A gyakorlatok egy részét a tánccal elegyítik, ami által felmelegednek a nemi szervek és fokozódik az altest vérellátása, mindeközben pedig koordinálják a légzést is. A Luna- jóga sikeres az ovuláció serkentésében, a cikluszavarok és erős menstruációs zavarok és fájdalmak esetén is.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.