Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

Az elektromágneses terápia aktiválja az anyagcserét és javítja az energiaháztartást, ezáltal pozitívan befolyásolja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Fokozza a csontképző sejtek működését, ezért kiemelten javasolt degeneratív panaszok, csont-elváltozások, sportsérülések, valamint csonttörések esetén.

A fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez, beleértve a szívizmot is. Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében és növekedésében. Hiánya esetén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Megtalálható a teljeskiőrlésű gabonafélékben, tökmagban, napraforgómagban, mákban, szójában.

Részt vesz a fehérje, zsír és szénhidrát anyagcserében, valamint a csontok és kötőszövetek felépítésében. Megtalálható a teljeskiőrlésű gabonafélékben, búzakorpában, búzacsírában, hüvelyesekben, kávéban, teákban.

A testet gyúrásnak, tervszerű ütögetésnek, simogatásnak, dörzsölésnek vagy remegtetésnek vetik alá. Ez lazító és egyúttal élénkítő hatással van a szövetekre és az izomzatra, felélénkíti a vérellátást, helyreállítja a bőr funkcióit és a nyirokáramlást, s mélyebbé válik a légzés. A masszázs előtt célszerű infravörös fény segítségével elvégzett hőterápia igénybevétele.

A légzésszinkron mozgások hatására javul a hasi szervek vér- és nyirokkeringése. Kúraszerű alkalmazásával enyhülnek vagy megszűnnek a hasi panaszok, javul az emésztés, csökken a puffadás és a görcsök. Krónikus emésztési zavarok, székrekedés, gyomor- és nyombélfekély, bélnyálkahártya- gyulladás és nőgyógyászati panaszok kiegészítő kezelésére javasolt.

Kifejlesztője, Mayr szerint az összes testi panasz az emésztőrendszer zavarára vezethető vissza. A kúra ennek megfelelően a test salakanyagoktól és mérgektől való tudatos megtisztítására szolgál. A kúrát bélmasszázs és hasi légzés egészíti ki annak érdekében, hogy a helytelen bélműködést szabályozott működésre serkentse. A testsúlycsökkentés mellett a test általános állapotának javítása és az immunrendszer erősítése is a Mayr-kúra céljai közé tartozik.

Degeneratív elváltozásoknál, izomgyengeség és -merevség esetén, sérülések utókezelésekor alkalmazható. A pulzáló elektromágneses tér biológiai hatásán alapul, s ennek hatására a csontképződés fokozódik. Mivel nem melegíti fel a kezelt testrészt, olyan esetekben is kiváló hatású, ahol fémprotézis-beültetés történt.

Azoknak az eljárásoknak az összessége, amelyeknél mechanikai energiát állítunk a gyógyítás szolgálatába, ilyen például a gyógytorna és a masszázs.

Meditálás közben az ember saját magába merül el, ezáltal megszabadul a külső és belső feszültségektől. Az összpontosítás a szellemi erő felszabadítását eredményezi. Számos meditációs gyakorlat létezik, amelyek végzése közben általában egy gondolatra, szóra vagy akár tárgyra összpontosítunk. Elsősorban a stressz kezelésére használatos, az egyensúly megteremtésével pedig erősíti az immunrendszert.

Más néven lávakőmasszázst sima bazaltkövekkel végzik. A köveket felmelegítik, majd az energiacentrumokra helyezik, melyek egy-egy szervvel vagy miriggyel állnak kapcsolatban. Ahol az energiaáramlás nem megfelelő, ott blokkolt az áramlás. A kövek és a hő hatására oldódik a stressz, semlegesítődnek a negative energiák, így job közérzet érhető el.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.