Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában és egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt, ájulást okozhat. Megtalálható kenyerekben, tésztákban, péksüteményekben, húsokban, húskészítményekben (főként a füstölt termékekben), sajtokban.

Az egyes szervek működését a hozzájuk tartozó reflexzónákon, idegpályákon keresztül igyekszik szabályozni. Képes kikapcsolni a gócpontokat, ezzel a fájdalmat, a mozgáskorlátozottságot, gyulladásokat, nőgyógyászati, -emésztési és -keringési zavarokat enyhíti.

Koenzim. A niacin a gyűjtőneve a nikotinsavnak és a nikotinsavamidnak. Naponta legalább 13 mg niacinekvivalens bevitele ajánlott. Triptofánból (esszenciális aminosav) is képződik a szervezetünkben. Megtalálhatóa húsban, belsőségekben (máj, vese), barna kenyérben, zöldségfélékben. Triptofán található a húsban, és a zöldségekben, kivéve a kukoricában.

A nukleinsav anyagcsere enzimjeinek alkotóeleme. Állati eredetű élemiszerekben található.

A speciális, síbotból kifejlesztett botok segítségével történő természetes járáson alapul a nordic walking, mely tehermentesíti a mozgás szervrendszerét, ezért az ízületi bántalmakban (csípő-, térdízület) szenvedők is gyakorolhatják. Nemtől, kortól független!

A nyirokrendszer gondoskodik a testben felhalmozódó salak- és mérgező anyagok eltávolításáról. Ha zavarok lépnek fel a nyirokfolyadék elvezetésében, a szövetben gyakran duzzadások keletkeznek, melyeket bedagadt kezeken és lábakon tapasztalhatunk. Gyengéd, enyhe nyomással kivitelezett simításokkal felélénkíthetjük a nyirokáramlást a nyirokvezetékek mentén, ezáltal megtisztíthatjuk a szöveteket a salakanyagoktól. A masszázs időtartama 45-60 perc, eredményeképpen a bőr tisztábbá, jobb vérellátásúvá és feszesebbé válik. Alkalmazható ödéma, visszér, visszatérő fertőzések, allergia, narancsbőr az arcon és a szem körül keletkező duzzadások kezelésére is.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.