Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A tenisz és a squash ötvözete

Szerepe van az energia hordozó szénhidrátok lebontásában, valamint a zsírsavak és egyéb vegyületek szintézisében és bontásában. Vegyes táplálkozás esetén nem alakul ki hiány belőle. A fizikai aktivitás, erőkifejtés, illetve a különböző stresszhelyzetek növelik a pantoténsav szükségletet. Valószínűleg nem csak a táplálkozással bevitt, hanem a bélbaktériumok által termelt pantoténsav is hasznosul szervezetünkben. Forrásai elsősorban a hús, máj, vese, hüvelyesek, és a teljes kiőrlésű gabonafélék.

Lásd. Iszappakolás

Alapja a hagyományos kínai gyógyászat és az akupunktúra, de tűszúrás nélkül végzik. A módszerrel a test funkcionális panaszait, betegségeit lehet kezelni.

Francia eredetű sportjáték, amelyet kb. egy külön, erre a célra kialakított homokos pályán kell játszani, kb. 1kg-os fémgolyókkal. A játék lényege, hogy a fémgolyókat minél közelebb dobjuk egy kisebb méretű fagolyóhoz. 12 éves kortól ajánlott elkezdeni az a sportot!

A fürdőbe épített vízsugarak enyhén masszírozzák a testrészeket, élénkítik a vérkeringést. A víz hőmérséklete általában 37-40 °C.

Az egész test erősítését szolgálja és a hajlékonyság fokozására koncentrál izomtömeg-növelés nélkül. Torna közben figyelmet szentel a légzéstechnikának, egyensúly-fejlesztésnek és tartásjavításnak. A pilates speciális segédeszközöket is alkalmaz, például hengereket és karikákat.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.