Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A keleti gőzfürdő e fajtájának alkalmazása során iszapból és gyógyhatású földből készült pakolásokat helyeznek a bőrre. A speciálisan előmelegített rasul térben a pakolások megszáradnak, ezeket lassan ledörzsölik, végül pedig meleg, permetszerű esővel távolítják el a maradékot. Ezt gyógynövény és aroma ápolótermékekkel végzett kezelés követi, amelynek eredményeképpen a bőr rendkívül puhává és simává válik.

Talpon alkalmazott akupresszúrás technika, amellyel kedvező élettani változások és fájdalomcsillapítás érhető el. Alapja, hogy minden testrésznek megtalálható a reflexzónája a talpon, amelynek ingerlése stimulálja a testrész természetes energiáit.

betegség vagy baleset folytán csökkent munkaképességűek testi, szellemi, társadalmi és gazdasági, munkaköri helyreállítása olyan mértékben, amennyiben azt az elszenvedett betegség, illetőleg maradványa lehetővé teszi.

A japán terápiaforma végzése során a terapeuta gyengéd kézrátétellel energiablokádokat old fel, és így aktiválja a test öngyógyító erejét. Elsősorban a stressz tüneteinek és izomfeszültségek fellépése esetén alkalmazzák fájdalomcsillapítás céljából.

Üdülés, felfrissülés, amelyhez a gyógyító és üdülést biztosító szolgáltatásokon túlmenően szórakozási lehetőségeket is biztosítani szükséges.

Az energikus gyúrás, dörzsölés hatására az izmok ellazulnak és javul a vérellátás. A frissítő hatást masszázsolaj használatával fokozzák.

Nélkülözhetetlen a vörös vértestek képződéséhez, segíti a vas hasznosulását irányító enzimek működését. Rézre van szükség a zavartalan vérképzéshez, illetve a központi idegrendszer zavartalan működéséhez. Hiánya esetén emelkedik a koleszterinszint, vérszegénység fejlődhet ki. Megtalálható száraz hüvelyesekben (bab, borsó, lencse), olajos magvakban (napraforgómag, sezám mag, stb.), gabonafélékben.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.