Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

A karate és a tánc mozgáselemeinek egyesítése, amely ütésből, rúgásból és lépésekből áll. A Tae-Bo zenére végzett mozgása igen közkedvelt, mert az egész testet megmozgatja.

Ősi keleti eljárás, melyet a szervezet szabályozási rendszereinek befolyásolására alkalmaznak. Kiválóan alkalmas statikai elváltozások kezelésére is. A hagyományos kínai orvoslás szerint ugyanis az egyes talpi zónákon keresztül befolyásolhatók a szervek működése.

Víz alatti vízsugármasszázs, melyet melegített gyógy-, thermál, vagy vezetékes víz segítségével végeznek. A vízsugarat a test különböző pontjaira irányítják. Javítja a vérkeringést, helyreállítja a bőr állapotát, felszabadítja a letapadt szöveteket, erősíti a legyengült izmokat.

A gőzfürdő vérkeringést kímélő formája. 37-39 °C- os hőmérséklet és közepes páratartalom mellett kellemes érzést nyújt. Az immunrendszert a keringési rendszer megterhelése nélkül erősíti. Gyógyító és megelőző funkciót is ellát, stressz-oldó és regeneráló hatást vált ki. A gyógynövényekből készült adalékok és az éterikus olajok fokozzák a lazító hatást. A tepidariumban tartózkodás jelentősen hosszabb, mint a klasszikus szaunákban.

A termálvízben található ásványi anyagok összetétele különböző betegségekre, bántalmakra jótékony hatással van. A termálmedencék hőmérséklete általában 30-40 °C között változhat.

A testledörzsölést akár szárazon, akár nedvesen törülközővel vagy kefével végzik, ami által eltávolíthatók az elhalt hámsejtek a bőrfelületről, valamint javul a bőrszövet vérellátása. Egyik formája a tengeri sóval történő masszírozás, ezt követően meleg pakolásba burkolják a testet, ez bőrszépítő, méregtelenítő és keringésjavító hatással bír.

A hagyományos kínai orvostudományból eredő gyakorlat az önvédelem meditatív elemeiből és mozdulataiból tevődik össze, s árnyékboksz néven is ismert. A folyamatos és egyben erőteljes mozdulatok elindítják az emberi energia, enyhítve ezzel a panaszokat, és gyógyítva a betegségeket. A thai chi kiválóan alkalmas az állóképesség fejlesztésére, ill. megőrzésére, és bármely korosztály számára elsajátítható, akár előzetes ismeretek nélkül is. Térdi panaszok (meniszkusz, szalagsérülés, kopás) és csípőízületi károsodások esetén nem ajánlatos a végzése.

Az izmok nyomásával, nyújtásával biztosítja a szabad energiaáramlást, a masszőr a kezén kívül a térdét, talpát is használja az energiapontokon. Célja a fájdalom csillapítása, a merevség oldása.

A Thalaxion készülék egy masszázskádhoz hasonlatos, amelyben a hideg és meleg vízsugarak masszírozzák a testet, ami élénkíti a vérkeringést, és felfrissíti a lábakat. Kiváló a lábak és a csípő panaszainak enyhítésére, valamint a narancsbőr megelőzésére és kezelésére.

Hagyományos tibeti masszázs, mely salaktalanító, fájdalomcsillapító, lazító és immunerősítő hatást vált ki. A méz magas cukor, enzim, vitamin, ásványi anyag és propolisz tartalma felszívódik a bőrön át, ez pedig a szennyeződéseket a felszínre hozza. A bőrszépítésen kívül nyak, -váll- és hátfájdalmak, valamint visszatérő fertőzések, emésztési zavarok és fejfájás esetén ajaánlják.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.