Wellness Centrum.hu – belföldi wellness hotel szakértőinktől segítséget kap a testreszabott wellness akció megtalálásához. Keresgéljen a Wellness Centrum.hu-n, vagy hívja wellness utazás szervezőinket!
Regisztráció  

Wellness Lexikon

Kezdőbetű: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Keresés kulcsszóra:
Teljes lista

Fő feladata az oxigén-, széndioxid- és elektronszállítás, nélkülözhetetlen a hemoglobin képződéséhez. Szervezetünkben kb. 4g vas van. Felszívódását befolyásolja a táplálék réz, cink és mangán tartalma, a C-vitamin, folsav és az állati fehérjék fokozzák, a csersav és a gabonafélékben lévő fitinsav gátolja. Hiánya vérszegénységet, gyengeséget, sápadtságot, fáradékonyságot okozhat. A húsokkal, húskészítményekkel bevitt vas (ún. hem vas) jobban hasznosul a növényi eredetű , nem hem vasnál. Vegyes táplálkozás esetén a hem vas segíti a nem hem vas hasznosulását. Ha egy étkezésen belül húst, főzeléket és salátát is fogyasztunk, a vas hasznosulása a növényekből megkétszereződik. Vasforrások: máj, húsok, húskészítmények, tojássárgája (hetente 3-5db ajánlott), sötétzöld zöldségek

Hideg és meleg víz váltogatása, általában csak egyes testrészekre alkalmazzák, főként a végtagokra. A meleg hatására az erek kitágulnak, a hideg hatására összeszűkülnek, ez által javul a vérkeringés az adott testrészben.

A gyógyító masszázs egy fajtája, melyet a víz alatti kezelőkészülékkel, ún. tangentorral végeznek. A masszázst víz alatt a vendég hátán és végtagjain végzik, amely lazítja az ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat, javítja a vér-és nyirokkeringést, és fellazítja a hám-és kötőszövetet.

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.