Zalakaros
Regisztráció  

Zalakaros progamajánló

Zalakaros Ezen a vidéken valamennyi Nyugat-Magyarországra jellemző szépség és vonzerő megtalálható; a táj síkság és lankás dombsorok arányos váltakozása; a növényzet erdők ligetek és virágzó mezők zöldellő harmóniája.

Zalakaros


Wellness Centrum - Zalakaros - 1

 

Ezen a vidéken valamennyi Nyugat-Magyarországra jellemző szépség és vonzerő megtalálható; a táj síkság és lankás dombsorok arányos váltakozása; a növényzet erdők ligetek és virágzó mezők zöldellő harmóniája, amelyet ritka növényi társulások és védett állatok fel-felbukkanó látványa tesz különösen értékessé.


A közel 800 éves települést valójában a 35 éve feltárt termálvíz tette nemzetközileg ismertté.
A szénhidrogén kutatófúrás során lelt 96C-os termálvíz nátriumkloridos és hidrogénkarbonátos hévíz, amely a jodid és bromidion tartalma miatt a jódos-brómos, szulfid-ion tartalma miatt a kénes gyógyvizek csoportjába sorolható.
Az elismert gyógyvíz legjobb hatása a krónikus nőgyógyászati és fogágy megbetegedések gyógyításában, az idült gyulladásos izületi betegségek esetében, az ortopédia, idegsebészeti és sebészeti mozgásszervi károsultak utókezelésében igazolódott.

Wellness Centrum - Zalakaros - 2
Gránit Gyógy-, Élmény-, és Strandfürdő
Ki-ki igénye és célja szerint választhat a csaknem 4000 m2 vízfelületű medencék közül.
A fedett fürdő egész évi nyitvatartása mellett a termálstrand szezonálisan üzemel, ahol a medencék nagy kiterjedésű szépen gondozott park övezi.
A gyógyulni vágyók a 32-36 C-os gyógy- és termálvizes ülőmedencéket, a pihenni, regenerálódni óhajtók a termál medencéket, míg a sportolni és aktívan fürdőzni vágyók a feszített vízfelületű sportmedencét és az 1999. márciusában Magyarországon elsőként megnyitott fedett élményfürdőt választhatják. Az élményfürdő 10 db különböző vízi attrakcióval, a kellemes hangulatot árasztó miliőjével igazi vízi kalandot nyújt.

Wellness Centrum - Zalakaros - 3
Az igényesen kialakított gyógycentrumban a gyógyvizes ülőfürdő a CO2 befúvással pezsgőfürdő, termálmedence és jacuzzi medence áll vendégeink rendelkezésére.
Vízgyógyászati kezelések: vízalatti sugármasszázs, súlyfürdő, szénsavfürdő.
Masszázslehetőségek: száraz kézi gyógymasszázs, és gépi masszázs.
Elektroterápiás kezelések: szelektív ingeráram kezelés, 4 rekeszes hydrogalván fürdő teljes testgalván és száraz CO2 fürdő.
A komplex 1-2-3 hetes fürdőkúrák kedvezően segítik a kimerültséggel, az idegi fáradsággal, mozgásszervi problémával küszködő gyógyulását.


Wellness Centrum - Zalakaros - 4

A gyógyvíz összetétele
A több mint 2000 méter mélyből feltörő 96 C°-os zalakarosi gyógyvíz összetétele és a vízkészlet nagysága miatt a legjelentősebbek egyike. Vízösszetétele alapján alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz, melyben a jód, a bróm, a kénhidrogén és a fluor együttes jelenléte radioaktív elemekkel együtt igen ritkán előforduló, Európában egyedülálló vízösszetételt eredményez. Ezeken túl a gyógyvíz további fő összetevői a kálium és nátrium, magnézium, vas, mangán, nitrát és nitrit, metabórsav, metakovasav, szabad szénsav.

A zalakarosi víz a következő betegségek gyógykezelésére alkalmas:
mozgásszervi
idült gyulladásos és degeneratív izületi bántalmak
idegrendszeri zavarok
szív és keringési rendszer elváltozásai
anyagcserezavarok
krónikus nőgyógyászati és fogágy betegségek
Ezen túl a víz kiválóan alkalmazható baleseti és ortopédiai műtétek utáni rehabilitációban és utókezelésben.

A termálvíz összetétele
A termálvíz a pannon rétegből dolgozó saját kútjaink (2 db) által termelt 53 C°-os víz, mely nátriumkloridos, hidrokarbonátos. Ezt az egyébként más fürdőkben gyógyvízzé nyilvánított termálvizet a zalakarosi fürdőben elsősorban a wellnesst, a szórakozást biztosító medencéinkben használják (strandi termálvizes medencék, sportmedence, gyermekmedencék, élményfürdő). A valamennyi termálvízzel töltött medencénk vízforgató-szűrő berendezéssel üzemel.

A Zalakaroson és a térségben megrendezett szabadidős programok, kulturális és sportrendezvények, számtalan térzene, folklór és színpadi előadás várja az érdeklődőket, teszik színessé a nyaralást.

A térségben lakó emberek vendégszeretete, a táj változatossága és szépsége, a Kis-Balaton világhírű természeti értékei, a kiváló borok és ételek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az itt pihenők, gyógyulók jól érezhessék magukat.

Wellness Centrum - Zalakaros - 5

Akciós wellness ajánlatok
Több ezer vendégvéleménnyel segítünk Önnek a választásban! Ha Önnek is van tapasztalata valamelyik szállodánkról, kérem ossza meg velünk, hogy segíthessünk másoknak is!

A Széchenyi Pihenő Kártya

A Széchenyi Pihenő Kártya egy elektronikus fizetési eszköz, amely bankkártyákhoz hasonló,de inkább elektronikus cafeteria-utalvány


Hitelezői tájékoztató

Meghívó egyezségi tárgyalásra

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88399/2015.